onsdag 28 mars 2007

sammanfattning 28 mars


Här ligger pdfen

Bloggar!

De flesta av framtidspedagogerna har nu en blogg eller hemsida för sina tankar och funderingar. Med tiden hoppas vi att ni tillsammans leker fram även ljud och bild på detta sätt. Det ser väldigt spännande ut! Ni som ännu inte “kommit loss”, stressa inte med det MEN det vore kul om alla var igång när vi träffas igen.. :-)
Uppmärksamhet
Det talas om framtidspedagog.nu i vida kretsar och bli inte förvånad om vi snart uppmärksammas i bloggvärlden eller kanske t.o.m. i mer traditionell media. Så länge kan vi alltså vara stolta över att denna framtidspedagogpodcast är den populäraste i sin sort på iTunes sedan några veckor tillbaka. Bara en sån sak..
Uppmärksammat från era bloggar
Det är enormt spännande att läsa om era funderingar. Också kul att konstatera att ni faktiskt var ganska tagna av första träffen, tagna och glada, fulla av tankar. Martin B inspirerar och rör om men även eftermiddagen med mer eget arbete väckte tankar. Kul!
Det finns farhågor bland en del av er med förskoleanknytning att inte de små ska glömmas bort. Vi ser det inte så, vi tänker alla men vi behöver nog alla hjälpas åt att få med alla fokus.
Grupperna
En idé med grupperna är att det kan vara tryggt att hålla någon i handen när det blåser, att känna tillhörighet. :-) En annan idé är att ni ska ha lite extra koll på varandras bloggar i gruppen. Det roligaste som finns är att få respons på det man skriver. (Gå gärna in på oslagbar.blogspot.com och kommentera mig, det är allt för få som gör det även om jag vet att många läser.. ;-)..)

Till nästa träff. Så har vi skrivit i kursplanen:
Reflektera över intrycken från första utbildningstillfället på din nyss skapade ”blogg”

Gör din egen omvärldsanalys. Var står du? Var står din skola? Hur förhåller sig detta till tankarna som kom fram vid tillfälle ett? Även denna analys kan med fördel ligga på bloggen.
Litteratur: Makten över framtiden, Bo Dahlbom
http://www.viktoria.se/dahlbom/makten/index3.html
Vi har inte läxförhör på boken, det är mer för er egen skull inför föredraget att komma in i Dahlboms tankar. Omvärldsanalysen är högst personlig. Ni har inget krav på er att vara hela skolans samvete.. ;-)

Inga kommentarer: