torsdag 29 mars 2007

Intressant träff i maj..

..lovar vi!

Träffade idag Carl Heath på GR-utbildning som jobbar bl.a. med upplevelsebaserat lärande Carl kommer att delta vid vår träff i maj tillsammans med Bo-Staffan Josefsson, skolchef i Majorna. Båda dessa herrar tänker pedagogik på ett spännande och framåtsyftande sätt. Träffens tema är ju organisation av lärandet och då tänker vi på många områden, miljö, fysiskt, virtuellt, innehållsmässigt..

Carl kommer att utgå från de tankar som Bo Dahlbom kommer att beskriva för oss i april, och han gör det utifrån bred erfarenhet på området IT och lärande och de nya arenor detta skapar. Jätteintressant! Lite förhandsmaterial och tips:

Har ni varit i Second Life? En helt ny virtuell värld finns där ute mina vänner med allt som vår värld har plus lite till. Sverige är på väg att upprätta en ambasad där! Bara en sån sak visar ju att detta i all sin virtualitet är på riktigt.

Har ni funderat på hur Israel-Palestinakonfliken kan belysas i undervisningen? Det har det danska företaget Serious games också, deras spel är på väg ut på marknaden i vilket du får ikläda dig rollen som journalist och med propalestiska eller proisraeliska ögon belysa konfliken.
Visst funkar spel i skolan!?

Vill du dessutom läsa en intressant bok om spel och lärande så tipsar Carl om följande juvel Jim Gee på kollegiet.com

Apropå Bo Dahlbom. Vi ber ju er läsa Makten över framtiden, MEN han har en ny bok som är i tryck nu och kommer inom några veckor, med den modesta titeln "Sveriges Framtid". Har ni inte skaffat Makten.. så kan ni ju vänta in denna spännande bok!!

Pepprar vi er!? :-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det är mycket som är intressant och kul. Jag ska försöka använda våren till att samla intryck och sedan välja några vägar att utveckla.

lilla my sa...

Finns det inga virtuella världar som är gratis? Tror att de flesta tonåringar annars snabbt blir sugna på att nå de nivåer där det börjar bli dyrt.
FN-förbundet hade tidigare Global Island, men jag vet inte om spelet är igång i år också.
Finns via www.undp.se och Undervisning.