onsdag 4 juli 2007

Stockholms kompetensfond

Stockholm fick "lite pengar över" när man sålde Birka Enrgi.. Typ ganska mycket pengar och en hel del har man satsat på IT i Skolan. Bland annat två projekt kring interaktiva skrivtavlor. Ett för SmartBoard i en skola, det andra med ActiveBoard. Här är rapporten om Smartboard. Interessant men kanske lite tunnt..?
Klicka för rapporten!

Det finns en hel del annat spännande, inte minst för förskolan där man satsat en hel del på olika projket. Nu när det regnar och ni har all tid i världen(?) så kan ni ju surfa in på:
http://www.stockholm.se/Extern/Templates/Page.aspx?id=125518
där man får en överblick över projekten eller på följande sida som beskriver hela IT-satsningen i Stockholm: http://www.edu.stockholm.se/
En bra sida tycker jag. Vore något för oss att samla till en liknande överblick över Göteborg. Bl.a. kan ni se att man i Stockholm nu har Fronter som IT-stöd.

I dagarna arbetas det hos oss frenetiskt med att göra klart kraven för vår egen upphandling om ett nytt IT-stöd för skolan i Göteborg. Undertecknad är med i arbetet och kommer stå som ansvarig för införandet. Det här är stort, vi ska ha ett komplett IT-stöd för lärare, barn, elever där även föräldrar ska få en inloggning. Mycket kommer att kretsa kring detta kommande år. Det blir bra kan jag lova men VAD det blir till slut får vi se.. ;-)

Inga kommentarer: