tisdag 29 maj 2007

Inför sommar och sol

Vi träffas nästa gång 28 augusti!

28 augusti alltså och inget annat. Vi kommer vid detta tillfälle att ta del av forskning om språk kopplat till IT, sms-språk och chat kopplat till "vanlig" hederlig skrivning i skolan helt enkelt. Intressant.. Vi kommer dock vika halva dagen till grupparbete, detta på begäran av flera av er. I vår ambition att ge framtidspedagogerna del av intressanta människor och funderingar har vi nästan missat det där så viktiga kring lärandet, reflektion tillsammans med andra. ;-)

Framtidspedagog.nu går därmed in i en lite mer arbetande fas med mindre inspiration. Det är tänkbart att vi dessutom helt stryker föreläsare från träffen i september och koncentrerar oss på den gemensamma kunskapsbank vi har tillsammans.

Några av er har aviserat att ni vill göra en gemensam avslutande uppgift. Det är naturligtvis helt ok. Det viktigaste för oss är att ni lämnar framtidspedagog.nu stärkta i era funderingar och stolta över den kraft ni kommer att sprida kring er på de arbetsplatser som begåvas med er närvaro.. ;-)

Så lite tips!

Lust@IT är ju vårt huvudvarumärke när det gäller IT i skolan i Göteborg. Ni är välkomna att delta i Lust@IT-sammanhang naturligtvis vilket flera av er redan gör. Vi satsar under hösten på flera spår, dels att stödja stadsdelarna i förberedelserna inför det nya IT-stödet som kommer tidigast hösten 2008, dels "vanlig" Lust@IT där arbetslag eller läragrupper söker stöd och handledning kring en skolutvecklande fråga och där IT fungerar som katalysator. Till detta kopplar vi också som tidigare workshops. En nyhet för hösten är att vi belyser några fenomen lite extra och skapar specifika Lust@IT-grupper kring dessa; Wikipedia och wikikulturen, 4e basfärdigheten och digital kompetens, bloggar och podcasting. Sprid detta i er omgivning, välj att gå med själv, tipsa kollegan, rektorn osv. Vi är alla ambassadörer för IT i skolan..

Klicka här för mer info:

Om Wiki, pod, blogg och 4e basfärdigheten


Om Lust@IT

Inga kommentarer: